Alvin Chau Memindahkan Suncity, Summit Ascent Stakes
toto

Alvin Chau Memindahkan Suncity, Summit Ascent Stakes

Buat sementara waktu, nasib aset Alvin Chau Cheok Wa, bekas pengerusi Kumpulan Suncity yang diperangi, masih tidak diketahui. Kini, pemfailan baharu yang diserahkan kepada Bursa Saham Hong Kong menunjukkan bahawa lelaki Live data sgp itu telah memutuskan untuk memindahkan pegangannya kepada Andrew Lo Kai Bong, pengarah eksekutif Suncity Group. Dia juga telah memindahkan rakan kongsi perniagaan lain, Cheng Ting Kong, kepada Lo.

Stakes Berubah Tangan apabila Chau Pergi Berkongsi dengan Rakan Kongsi Dipercayai
Jumlah pegangan yang digabungkan menyumbang 74.85% daripada saham syarikat, yang bermaksud bahawa Lo secara de facto adalah pemilik baharu dan orang yang bertanggungjawab. Urus niaga ini berlaku pada 13 Mei jika pemfailan adalah tepat. Pemindahan itu juga memberi kesan kepada kepentingan yang dipegang oleh Suncity Group dalam Summit Ascent Holdings di mana Lo ialah timbalan pengerusi dan pengarah eksekutif. Menurut pemfailan, pegangan Suncity dalam Summit Ascent berjumlah 69.66%.

Lo juga telah memperoleh bon boleh tukar Suncity Group menggunakan pihak ketiga, satu Major Success Group Ltd. Ini bermakna Chau berharap dapat result hk mengurangkan tekanan ke atas Suncity Group yang tertarik selepas lelaki itu ditangkap atas dakwaan hubungan dengan organisasi jenayah. Chau kekal dalam tahanan di Penjara Coloane dan nasib segeranya masih belum jelas.

Walaupun beliau berundur daripada jawatannya di Summit Ascent dan Suncity Group sejurus selepas penahanannya pada bulan Disember, syarikat itu masih menghadapi banyak halangan peraturan yang menyukarkan untuk beroperasi dengan bebas. Kumpulan Suncity menghadapi lebih banyak masalah apabila perang di Ukraine meletus dengan Rusia yang disasarkan oleh sekatan teruk yang diketuai Barat yang kini membahayakan projek Tigre de Cristal di Vladivostok, Rusia.

Tidak Semua Hilang untuk Summit Ascent atau Suncity Group
Tambahan pula, Summit Ascent sedang membangunkan projek hotel dan kasino data pengeluaran macau bernilai $1 bilion di presint Entertainment City di Manila, Filipina. Sejak Disember, syarikat itu telah melipat sepenuhnya operasi junketnya, yang merupakan isu utama yang membawa kepada kejatuhan Kumpulan Suncity pada mulanya.

Chau juga memindahkan pegangan rakan perniagaannya, Cheng, menurut pemfailan Hong Kong. Polis sebelum ini mengesyaki Lo mempunyai hubungan dengan ahli kumpulan kongsi gelap. Dia diserang ketika keluar dari sauna di Hong Kong lima tahun lalu tetapi berjaya melarikan diri tanpa kecederaan.